Over mij

Even voorstellen

Over mij

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Femke van Ham Fysiotherapeut en eigenaar van praktijk Fysio-Oedeemspecialist. Ik ben een fysiotherapeut met de specialisatie Oedeemtherapie en ook Oncologie fysiotherapeut.

Mijn voorliefde voor het helpen van mensen in het algemeen gaat terug naar mijn tienerjaren waar ik als fanatiek sporter te maken kreeg met blessures van andere sporters en mijn behoefte om ze te helpen.

Mij werd toen al gezegd, voornamelijk door mijn vader, misschien is fysiotherapie wel iets voor jou. Nadat ik mijn HBO voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg had afgerond was ik ook enorm blij dat ik de opleiding Fysiotherapie in Breda verkort mocht afronden. In 2003 was ik dan ook afgestudeerd fysiotherapeute.

Na 4 jaar op verschillende praktijken te hebben gewerkt werd mijn interesse in oncologie gewekt doordat ik een familielid had die werd getroffen door kanker. Ik kon haar niet helpen omdat ik de expertise niet had. Maar ik zag wel een andere therapeut (oftewel een oedeemtherapeut) handelingen toepassen die veel positief effect hadden en veel verlichting gaven. Hierdoor werd mijn interesse gewekt en heb ik de specialisatie in 2007 gedaan.

Vervolgens heb ik dit in een praktijk in Oosterhout verder mogen ontwikkelen. Vanaf 2018 zit ik heel dicht bij de bron want ik ben ook werkzaam op Het Verbeeten Instituut in Tilburg. Dit is het bestralingscentrum voor mensen met kanker. Ondertussen wordt er ook door de artsen steeds meer de meerwaarde van fysiotherapie gezien voor zowel oedeem als revalidatie na kanker. Hierom ben ik mij ondertussen verder aan het verdiepen in de Oncologische revalidatie.

Vanaf 2016 ben ik met mijn met mijn gezin verhuisd naar de nieuwe wijk in Oosterhout, de Contreie. Hier hebben wij zelf een woning gebouwd en dus hebben we op voorhand al rekening gehouden met een praktijkruimte aan huis. Dit was mijn ultieme droom, mijn hobby (werken) uitvoeren vanuit mijn eigen huis. Uiteraard is dit met een jong gezin heerlijk te combineren.

Mijn praktijk heeft een eigen ingang in de aanbouw van mijn huis met een wachtruimte met toilet en uiteraard een afgesloten behandelruimte. Hierin kan ik iedereen van oedeemtherapie voorzien maar ook de nodige oefentherapie voor de zelfstandigheid en oncologische revalidatie aanbieden.

Specialisaties:

– Fysiotherapie

– Oedeemtherapie

– Oncologische Revalidatie

– Therapeutische elastische kousen aanmeten

– Cure Tape

– Revalidatie na corona

Sportmassage 

Fysio Oedeemspecialist Femke van Ham

Wilt u ook weer soepel bewegen zonder pijn?